Bingon pelaaminen Suomessa

Bingon pelaaminen suomessa Bingon pelaaminen suomessa

Suomessa toimii päivittäin 10 bingohallia ja iltabingoa pelataan keskimäärin 120 illassa. Tarjolla on useita nettipalveluita, mutta vielä on jäljellä myös nuo 10 sitkeää hallia, jossa vanhanaikaiseen bingotunnelmaan pääsee moderneilla laitteilla. Bingohallien hohto on alkanut kuitenkin himmetä – 2015 Helsingistä suljettiin Suomen pääkaupungin viimeinen bingohalli. Puotinharjun ostoskeskuksessa toiminut bingohalli oli tarjonnut kaikille ikäpolville pelattavaa jo vuodesta 1987 ja se näki monenlaiset myllerrykset historiansa aikana.

Finnbingo Itä-Helsingistä suljettiin 2015. Syynä sulkemiselle oli se, että suurin osa vakioasiakkaista oli lähtenyt pois luonnollista reittiä ja nuoret ikäpolvet pelaavat nykyään bingoa vain netissä älypuhelimillaan ja tietokoneilla. Enää ei nähdä pelaajia Puotiharjun ostarilla – aika on ajanut ohi bingohallien.

Ehdit vielä pelata bingoa Suomessa

Tampereella on olemassa vielä yksi paikka, jossa bingoa pelataan säännöllisesti. Se paikka on nimeltään Boxing Bingo, ja tämä toiminta tapahtuu Tampereen Voimailuseuran tiloissa. Boxing Bingolla on vielä pidempi historia, se on toiminut yli neljäkymmentä vuotta ja nähnyt miten toiset alueen bingot ovat jo kauan sitten sulkeneet ovensa. Bingoa pääsee pelaamaan Aleksanterinkadulla ja siinä osoitteessa sitä on pelattu jo 1973 vuodesta lähtien.

Viime vuosikymmeninä teknologia on kehittynyt huomattavasti ja kehitys on näkynyt myös bingossa. Tampereella on käytössä ääniraita, joka luettelee voittonumerot ja kaikki pelitaulut ovat sähköisiä, eli automaattisia. Näin ollen pelaajan kaikki numero tulee merkattua, vaikka kuulo olisi jo vähän huonontunut.

Jos sinua innostaa kokeilla bingoa perinteisessä bingohallissa, Tampereella se vielä onnistuu.

Mitä suomalaisesta bingosta voittaa?

Monet saattavat kuvitella, että kahvipaketti on edelleen se yleisin voittoartikkeli. Bingosta ei voi näet Suomen lain puitteissa maksaa rahapalkintoja, joten bingoriveillä voi voittaa kaikkea muuta voipaketeista kodinkoneisiin. Tampereella yleisin voittopalkinto on lahjakortti. Kuten aina, bingon avulla kerätyt varat käytetään Tampereen Voimailuseuran toiminnan tukemiseen, etenkin nuorisotoiminnan järjestämiseen.

Ennen vanhaan oli tapana, että urheiluseurat järjestivät bingoiltoja varojen keräämiseen, mutta 2000-luvulla käytännössä kaikki bingohallit ovat hävinneet suosion hiivuttua.

Bingon pelaaminen bingohallissa on hauskaa puuhaa siksi, että siinä voi tutustua ikäihmisiin, jotka ovat usein hyvin tarkkaavaisia edelleen – kiitos bingon, joka kehittää silmä-käsi koordinaatiota, havainnointia ja keskittymiskykyä. Parin euron panoksilla peli tuo jännitystä; iloa ja surua kun voitto joko osuu tai jää vain karvan päähän. Osumilla ei rikastu suomalaisessa bingossa, mutta pelin tuoma jännitys ja yhteisöllisyys saa monet ottamaan sen rakkaaksi harrastuksekseen.

Pelaa kanssamme bingoa

Suomessa on edelleen yhteensä 100 iltabingopelipaikkaa! Voit pelata bingoa säännöllisesti tai satunnaisesti esimerkiksi Loimaan Työväentalolla tiistaisin, Oriniemessä Savonrannassa perjantaisin, Ypäjällä Pertunkaaren liikuntahallissa sunnuntaisin ja Evijärvellä torstaisin. Iltapelit ovat perinteisiä paperikorttibingoja, joissa saat merkkailla markkerilla kuponkeihisi voittorivejä. Varsinaisia bingohalleja on Tampereen lisäksi vielä Turussa, Vaasassa, Seinäjoella, Rovaniemellä, Kokkolassa, Oulussa, Kemissä ja Joensuussa. Näitä pelejä voit pelata myös suoraan netistä, sillä bingohallien järjestelmä on yhdistetty nettiin ja näet suoraan montako pelaajaa on kussakin hallissa pelaamassa itse paikanpäällä tai digitaalista kautta oman näyttöpäätteensä ääressä pureskelemassa jännittyneenä kynsiään. Myös Kokkolassa voi pelata. Kokkolan Pelikeskus sijaitsee Pitkäsillankadulla 31. Kokkolassa kuulutetaan arvotut numerot sekä ruotsiksi että suomeksi, mutta digiversiossa ei tietenkään tarvitse kuunnella näitä jollei halua.

Bestbingosites.net tarjoaa sinulle laajasti tietoa bingon pelaamisesta netissä ja bingohalleissa. Ole hyvä ja tutustu myös tähän artikkeliin: