Mitä tarvitsen bingopelin vetämiseen?

Mita tarvitsen bingopelin vetamiseen Mita tarvitsen bingopelin vetamiseen

Voi olla tuhat erilaista syytä siihen, miksi haluaisit järjestää bingo peli-illan. Vanha kunnon bingo voi toimia ohjelmanumerona monenlaisissa tilaisuuksissa aina lastenkutsuista sukukokouksiin. Jos työskentelet tai joku tuttavasi työskentelee vanhusten kanssa esimerkiksi vanhainkodissa, voi bingo olla täydellinen aktiviteetti järjestettäväksi. Bingon säännöt osaavat melkein kaikki, ja jos eivät osaa – ne oppii parissa minuutissa. Oikeastaan parikin minuuttia on pitkä aika tämän pelin sääntöjen opetteluun, sen verta yksinkertaiset ne ovat. Vetääksesi bingoa, tarvitset kuitenkin muutaman jutun. Käydäänpä nämä läpi.

Arvontakone

Kuten tiedämme, arvotaan bingossa numeroita. Bingo säännöt ovat yksinkertaiset eivätkä aiheuta paljoa pään vaivaa.Joku voisi ajatella että höh, siinäpä helppo homma – keksin vain numeroita päästäni. Ihmisen aivot eivät kuitenkaan ole luotu numeroiden satunnaiseen keksimiseen. Mikäli yritämme saavuttaa satunnaisia tuloksia, päädymme tiedostamattamme toistamaan tiettyjä kaavoja. Tarvitaan siis arvontakone.

Toki voit rientää vaikkapa lelukauppaan, joista saa myös ihan laadukkaita, käsikäyttöisiä metallisia bingokoneita. Nämä kuitenkin maksavat rahaa, jota meistä suurimmalla osalla ei riitä haaskattavaksi asti. Tälläisen koneen sijaan voit käyttää esimerkiksi tietokoneohjelmaa. Näitä löytyy ilmaiseksi muutamiakin, mutta esimerkiksi yksinkertaisesti nimetty ”Bingo Caller” -niminen ohjelma on vallan toimiva ratkaisu ja helppo käyttää. Koska se ladataan koneelle, sen toiminta ei ole riippuvainen nettiyhteydestä, joka saattaa katketa kesken kaiken. Bingo Callerissa on myös ääniominaisuus, jos et itse halua huudella numeroita.

Pelaajan välineet

Pelatakseen bingoa pelaaja tarvitsee bingolapun ja kynän, jolla hän voi tähän lappuun merkitä huudetuista numeroista tulevat osumat. Usein tämä kynä on erityinen tussi, jossa on painettava mekanismi vielä erotuksena tavallisiin tusseihin. Kotipeleissä tietysti on ihan okei käyttää vaikka lyijykyniä tussien puutteessa. Bingolappujen esiin taikominen onkin tässä se varmaankin haastavin osuus. Netti on tässäkin pelin järjestäjän paras apu. Googleen hakusana ”bingo cards” ja valinnan varaa on suunnattomasti, ei ainoastaan lapun numeroiden määrän suhteen vaan myös erilaisten kuvateemojen ja vastaavien suhteen. Toki tarvitset printterin, johon riittää myös paperia ja mustetta. Eiväthän ne pelilaput siellä tietokoneen näytöllä pelaajia riemastuta.

Mitä muuta tarvitsen?

tila, ääni, karisma, positiivisuus, palkinnot

Tarvitset totta kai sopivan tilan pelaajien määrän mukaan. Tilaan on toki saatava istuimet pelaajille ja muut perusjutut. Jonkinlaista juomatarjoilua ja pientä naposteltavaakin on hyvä olla tarjolla.

Pelinhoitajan perusominaisuuksiin pitää ehdottomasti kuulua positiivisuuden. Hyvällä asenteella pelin vetäjä ikään kuin antaa bingolle sen kaipaaman lisämausteen. Jokaisella bingohallilla on oma tunnelmansa, joten voisit soveltaa tätä ajatusmallia myös kotonasi, tai missä ikinä peliä olet ajatellutkaan vetää.

Jos aiot itse huutaa arvotut numerot, pidä huolta äänesi kantavuudesta. Varsinkin isossa ja akustiikaltaan kehnossa tilassa tämä muodostaa haasteen. Jos et ole kokenut äänenkäyttäjä, kannattaa varota pastilleja ja lasillinen vettä, sillä numeroiden huutaminen käy äkkiä kurkun päälle.

Myöskään ripaus luonnollista karismaa ei ole pahitteeksi, mutta tärkein ohjenuora: ole oma itsesi, äläkä yritä teeskennellä muuta kuin olet ja vetää jotain ihmeellistä lavapersoonaa. Bingon vetäminen ei ole stand-up-komediaa, mutta toki huumoriakin saa olla mukana. Huumori on kuitenkin sivuosassa.

Kun pelataan, on tietysti pelin lopussa jonkun voitettava palkinto. Peli voi olla sinällään mielekästä, mutta palkinto antaa pelitapahtumalle sen arvoisen päätöksen ja tarjoaa pelaajille keskustelunaihetta pelin päätteeksi. Mikä tärkeintä, pidä pelinhoitajana positiivinen asenne päällä ja se tarttuu pelaajiinkin!

Bestbingosites.net tarjoaa sinulle laajasti tietoa bingon pelaamisesta netissä ja bingohalleissa. Ole hyvä ja tutustu myös tähän artikkeliin: